3 butikker for livsnyderen i Århus

Carcel, mode med mening

The heavy knitted bumber jacket, that has become an icon for Carcel.

The heavy knitted bumber jacket, that already has become an icon for Carcel.

Slowfashion

Jeg har med en fortid i modebranchen produceret meget tøj til fashionistas, der køber og smider ud efter kort tid….den tid er heldigvis ved at være forbi, og en spirerende interesse for bæredygtig produktion er efterhånden et krav fra den bevidste forbruger idag. Det nye er slowfashion…vi vil hellere have 3 rigtig gode styles i klædeskabet, end 15 ligegyldige styles. Carcel passer perfekt ind i kategorien af brands der producerer langtidsholdbar mode med omtanke.

Produceret af kvinder til kvinder

Carcel betyder på spansk fængsel, og netop i et fængsel bliver deres strik produceret i Peru, hvor en del kvinder sidder for at smugle andre kvinder over grænsen. Fattigdommen er ret stor og de flere af dem været nødsaget til den slags for at overleve eller gjort det uden at vide at de gjorde noget kriminelt. Nu sidder de i fængslet og Carcel giver dem en mulighed for at tjene penge så de kan sende deres egne børn i skole og sikre deres fremtid.

On each product you can see who has done the knitting and readtheir story like this one from Rosie.

On each product you can see who has done the knitting and read their story like this one from Rocio.

The prisoners in Peru

Det er en god mulighed for kvinderne, at arbejde for Carcel, og tjene penge til deres fremtid, og en måde at komme ud af fattigdom og kriminalitet. For Carcel er det en måde at få kvalitetsstrik med et formål. Kvinderne besidder fantastiske håndarbejds evner, som de har lært gennem generationer, da Peru har en lang tradition for at arbejde med alpaka ulden.

The exterior of the Cusco prison where the Knitters come from.

The exterior of the Cusco prison where the Knitters come from.

The team of knitters and the designers at the prison.

The team of knitters and the designers at the prison.

the heavy knitted bomber beeing sewn together by one of the women in the prison.

the heavy knitted bomber beeing sewn together by one of the women in the prison.

Visit hos Carcel i Cph.

Jeg var inviteret ned og besøge dem i deres studio på Nørrebro…efter at have læst deres pressemeddelse var jeg naturligvis blevet meget nysgerrig…Og jeg blev bestemt ikke skuffet, jeg er VILD med deres historie og filosofi. Produktionen giver god mening, deres designs er enkle så de holder længe. Det er klassikere eller skulle man kalde dem favoritter – i klædeskabet. De lægger vægt på den høje kvalitet og langtidsholdbarheden. Slow fashion, mode der holder mere end 6 måneder. Deres farveskala er stor, men tilgengæld er der ikke så mange forskellige styles. Stilen er enkel, minimalistisk og fokus ligger på en cool styling i deres lookbook, du kan finde alt på deres site her.

the collection and fittingsamples hanging in the studio of Carcel.

the collection and fittingsamples hanging in the studio of Carcel.

moodboard with knit samples and photos of the knitters in the prison. And even letters they have written ti the danish team.

moodboard with knit samples and photos of the knitters in the prison. And even letters they have written ti the danish team.

Detail from the studio at Nørrebro in Copenhagen

Detail from the studio at Nørrebro in Copenhagen

7 skarpe til grundlæggerne af brandet Carcel.

The founders og Carcel Louise van Hauen and .Veronica d’Souza

The founders og Carcel Louise van Hauen and .Veronica d’Souza

Hvad er jeres baggrund? 

  • Veronica d’Souza, CEO og Founder, 32 år: har en Executive Degree in Social Entrepreneurship og medstifter af Ruby Cup, der er et social projekt der sætter fokus på manglende hygiejne muligheder for kvinder i Kenya. Veronica bor med min familie på Vesterbro, men flyttet til Thailand omkring nytår, hvor vi er i gang med at opstarte vores næste produktion i et kvindefængsel i Chang Mai.
  • Louise van Hauen, Kreativ Direktør, 34 år: har en MA fra London College of Art. Har design erfaring fra udlandet, hvor hun blandt arbejdede for Louis Vuitton, Dirk Bikkemberg og Sandstorm Kenya, i Nairobi, hvor hun mødte Veronica og ideen til Carcel blev grundlagt.

Kendte I hinanden inden og hvis ja, hvorfra?

– vi havde kendt hinanden perifert ind til vi begge boede i Nairobi i 2015.

Hvad er jeres relation til Peru?

– umiddelbart havde vi ingen direkte relation til Peru. Det har ændret sig meget siden. Vi valgte at starte vores første produktion i Peru, da det var et godt match med vores to grundlæggende kriterier: at starte produktion hvor det er muligt at socialt støtte indsatte kvinder og samtidig arbejde med lokale, naturlige materialer. Fattigdomsrelateret kriminalitet er hovedårsagen til kvinder bliver indsat i Peru, og i Peru er der en lang tradition for strik og at arbejde med alpaka uld. Hvilket gjorde det endnu mere oplagt at starte i Peru, og vi har fra begyndelsen haft en meget god relation til INPE, fængselssystemet i Peru, som har været en god samarbejdspartner.

Hvordan kom I på idéen med at arbejde sammen med de indsatte?

– Ideen startede i Nairobi, hvor jeg (Veronica) besøgte et kvindefængsel. Jeg opdagede hvordan de indsatte kvinder gik meget op i at arbejde, men deres færdige produkter, var af ringe materialer og de havde ingen adgang til et marked hvor de kunne afsætte deres produkter. Jeg så en mulighed for at udnytte deres resources bedre, sikre dem en bedre oplæring og bedre lønninger – og endeligt, et marked af afsætte deres produkter til. Efter besøget i Nairobi, undersøgte vi mulighederne for at starte produktion nærmere. Vii overvejede mange forskellige lande, men efter at have besøgt en række fængsler i Peru, var vi ikke i tvivl om at vi skulle starte i Cusco’s kvindefængsel.

Er jeres brand et socialt projekt?

– Carcel er en modevirksomhed med en positiv social impact. Vi er en virksomhed, der tror på at hjælpe og udvikle gennem ny færdigheder og gode lønninger. Vi tror på slow fashion og på at transparente værdi kæder og kvalitet har stigende værdi. Vi er et alternativ til fast fashion, men vores kunder skal handle ud fra en produkt behov og ikke kun det social aspekt. Vi tror klart på en fremtid, hvor vores forretningsmodel ikke er enkeltstående og at fremtidens mode ligger i langtidsholdbare kvalitetsprodukter, gode produktionsforhold og gennemsigtighed.

Kollektionen er ikke så stor, tænker I at fortsætte som et niche brand eller vil I nå bredere ud med andre typer produkter?

– vi skiller os ud fra den traditionelle modeindustri på flere måder. Vi arbejder hverken med sæsoner eller kollektioner, men lancerer vores produkter i mindre oplæg når de er færdiglavet i Peru. På den måde undgår vi både spild og overskudslager, vores produkter aldrig mister værdi og vi skal derfor aldrig  sælge vores varer på udsalg. Vores produktion i Peru er nu stabil, og vi er nu spændte på at starte op i Thailand, hvor vi skal arbejde med lokal silke i et kvindefængsel i Chang Mai. Vores produkter vil fremad set stadig være klassiske med moderne detaljer af høj kvalitet og til at holde i mange år.

Hvor ser I virksomheden om 5 år?

– inden for de næste fem år vi har en målsætning om at have produktion i mindst tre lande. Alle bygget på samme værdigrundlag som i Peru. Det er vigtigt for os, er at sikre vi har tid til at skabe relationer til kvinderne og de partnere som er med i vores produktion. Vi har lige nu også mange spændende samarbejde og projekter i pipeline, som vil medvirke til at vi får vores historie ud til endnu flere mennesker.

New style coming up

Lige nu d. 1 feb. lancerer de en ny style en tee, den kommer i 8 farver og kan bestilles på deres site eller ses her d. 1 februar

Carcel Uni-Tee Launch at SPACE10

Flæsketorvet 10, 1711 Copenhagen V.

carcel_campaign17

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3 butikker for livsnyderen i Århus