Highlights from 3 days of design in Copenhagen 2020.

Alone together sweater- cropped version- free knitting pattern

My daughter and cat...two of my favorites and even wearing the alone together sweater....what's not to like ???

My daughter and cat…two of my favorites and even wearing the alone together sweater….what’s not to like ???

Alone together sweater- cropped version

Det er nogle måneder siden, at jeg blev færdig, men så blev det sommer og heldigvis blev en sweater ikke min foretrukne beklædningsgenstand. Men nu er det NU….. Jeg lavede mit eget mønster, for jeg kunne ikke helt finde rundt i det Lærke Bagger havde lagt ud….og det er jo nok fordi jeg ikke er den erfarne strikker… Jeg strikker helst på gefüll.

Måske er I flere der er hoppet på ”cropped top” bølgen…så kommer opskriften her. Princippet med at komme rester af farvet garn ind, som effekt er præcis som Lærke foreskriver.

Se også hvordan du strikker verdens letteste cardigan her. kreativ-perle-strik-for-begyndere

Some of the yarns I used for my alone together sweater.

Some of the yarns I used for my alone together sweater.

Oh...yes...this sweater is gonna be a favorite this autumn.

Oh…yes…this sweater is gonna be a favorite this autumn.

Sådan laver du effektgarnet:

Du binder stykker sammen i længderne 25- 60 cm. farvet garn og så din bundfarve som i mit tilfælde er off-white. Og så vinder du det op til et nøgle garn. Det er ret simpelt. Jeg startede med at gå i gemmerne og finde hvad jeg havde af lyse off-white garner, derefter fandt jeg rester af pastelfarvede uldgarner. Da det kun er til effekterne, kræver det ikke så meget, og det er jo faktisk sjovest, hvis det ikke er alt for kontrolleret hvordan du fordeler dem.

Basis garn.

Du strikker hele tiden med to tråde, en ensfarvet og den anden er dit hjemmelavede garn i de forskellige farver. Jeg syntes det var lettest at lave de garnnøgler inden og så bare strikke derud af…i stedet for løbende at binde farverne på…men det kan man jo gøre som passer dit temperament.

It was in the early start of the pandemi covid-19 that I started knitting this alone together sweater.

It was in the early start of the pandemi covid-19 that I started knitting this alone together sweater.

Du skal bruge:

Den er lidt svær….for jeg holdt ikke ordentlig styr på hvor mange gram garn af hver. Og så vil jeg også mene at det er forskelligt, hvor kraftig man ønsker strikken. Min er ret kraftig i hovedsageligt uld garn. Men det var jo lige hvad jeg havde. Og det samme galt strikkepinde, det var også hvad jeg havde i skuffen…

Men hvis jeg vejer den nu vejer den 688 gram.

My cropped version of the alone together sweater inspired by Lærke Bagger.

My cropped version of the alone together sweater inspired by Lærke Bagger.

Opskrift Cropped #alonetogethersweater

Slå 120 masker op på rundpind nr.7 80 cm. i dobbeltgarn.
Strik 1:1 rib 6 cm.

Herefter strikker du retstrik. Tag ud på hver 20. maske på 1. Omgang. 2. Omgang tager du ud på hver 21. Maske 3. Omgang på hver 22. Maske osv. Til der er 142 masker i alt. Nu fortsætter du glatstrikning.
Du strikker hele tiden med dobbeltgarn. Jeg har valgt at basen skal være lys hvid/offwhite, så på en af garnerne klipper jeg og binder en lys pastelfarve på. De stykker jeg binder på er mellem 25 og 60 cm. Og jeg har som sagt valgt lyse farver, dog med et par enkelte lidt mørkere brune og blå.
Det kan være en fordel at lave et nøgle, hvor du binder dine farvede stykker på….så du strikker med det nøgle og et andet almindeligt nøgle…så går det lidt hurtigere end hvis du hele tiden skal stoppe og klippe og binde knuder.

Luk af til ærmegab.
Når stykket er 25 cm. inkl. rib skal der lukkes af til ærmegab. Det gøres ved at lukke 3 masker af i siden (Altså der hvor du startede) og da der er 142 masker vil halvdelen være 71 masker, og når du så har lukket 3, er der 68 masker tilbage, dem strikker du og derefter vender du rundt og lukker 3 masker og strikker vrang tilbage. Du sætter de resterende masker på en maskeholder.

Forstykke.
Nu er du igang med at strikke forstykket op.
På hver retpind tager du 2 masker ind i hver ende. Når der er 52 masker tilbage tager du på næste pind 1 masker ind i hver ende, så du nu har 50 masker.
Strik ret/glatstrikning til forstykket måler 34 cm.
Nu lukker du 4 masker af midtpå, så du har 23 masker på hver side. Strik herefter den ene side op således. På hver anden retpind tager du 1 maske ind ved halsudskæringen. Til der er 18 masker tilbage, så lukker du af på næste retpind. Så er stykket 45 cm fra skulder til og med ribkant.
Gør det samme på den anden skulder bare spejlvendt.

Læs også : Jeg har også lavet opskrift på en ret skøn zig-zag strik. Og der har jeg faktisk også lavet en video hvor du kan se hvordan du strikker zig-zag, den kan du se her.

Bagstykket.
Nu har du 71 masker til bagstykket. Luk 3 masker af til der er 68 masker tilbage, dem strikker du og derefter vender du rundt og lukker 3 masker og strikker vrang tilbage.
Nu er du igang med at strikke bagstykket op.
Tag på hver ret pind 2 masker ind i hver ende. Når der er 52 masker tilbage tager du på næste pind 1 masker ind i hver ende, så du nu har 50 masker.
Strik ret/glatstrik til stykket måler 36,5 cm.
Nu tager du og lukker 6 masker af midt på en retpind. Herefter tager du og strikker den ene side op til skulderen. Det gør du ved at tager 1 maske ind på hver retpind inde v. Halsudskæringen til der er 18 masker tilbage. Herefter tager du en hæklenål og sætter den sammen med skulderen på forstykket.

Alone together sweater in the making.

Alone together sweater in the making.

Ærmer.
Slå 12 masker op på rundpind nr.7 og strik første række vrang. Strik tilbage ret masker og tag første maske over og tag ud på 2. maske. Og tag ud på anden sidste maske på pinden.
Sådan fortsætter du med at tage en ud i hver ende af retpindene til du har 50 masker. Nu samler du maskerne på en rundpind. Og strikker ret/glatstrik til ærmet måler 56 cm fra øverste ærmekuppel. Nu skal du tage ind. Strik 8 masker og strik 9 og 10 sammen gentag dette hele vejen rundt på første omgang. (5 gange ialt) Strik anden omgang således strik 7 masker og strik 8 og 9 sammen og tredje omgang strikker du 6 masker og 7 og 8 sammen. Så skulle du gerne ende med 32 masker. Nu skal du strikke 1:1 rib 4cm. Og lukke af. Så skulle dit ærme gerne være 62 cm.

Halskant.

Når du skal strikke ribben til halsen skal du samle 36 masker op rundt i halskanten. De samles op på rundpind nr.7 40 cm.
Og så strikker du 1:1 rib 10 cm. Bukker den ind og syr den fast. Så den syner af kun at være 5 cm.

Montering.

Sy nu ærmerne i. Du kan, hvis du ikke ønsker helt så brede ballonærmer, laver du dem bare lidt mindre i omkreds. Jeg har bare noget med ballon ærmer 😉.

I have choosen off-white background for some pastel scrapyarns as effect.

I have choosen off-white background for some pastel scrapyarns as effect.

Og nu er det jo ferie for rigtig mange så frem med strikkepindene en god podcast og nyd det !!!

Følg Peekaboodesign her

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

5 comments

 • Malou

  På hvilken måde tager du ud?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Malou
   Jeg tager ud ved at køre pinden gennem løkken under den maske jeg skal til at strikke. Dvs. At hver maske bliver til to masker. Giver det mening? Ellers skriv igen….🙂
   Vh Lene

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malou

   Tror ikke helt jeg forstår det, det fordi der kommer huller, når jeg tager ud, men jeg har også et andet spørgsmål. I forhold til udtagningerne så giver det ikke mening man skal gøre det 22 gange, for så bliver det ulige, for man tager jo 6 ud pr pind, så burde det vel være 24? Giver det mening

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Hvor er den bare blevet fin! Nu tør jeg godt give mig i kast med Lærke Bagger teknikken (vil strikke en cardigan).
  Tusinde tak for inspiration.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • tusind tak, Maria….og ja, det er bare at prøve det af…det bliver helt sikkert godt også som cardigan…God strikkelyst ! Kh Lene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Highlights from 3 days of design in Copenhagen 2020.