DIY- lygteholder til cykelkurven- sikker i trafikken

Dansk design på Ambiente 2024, Danish design at Ambiente 2024

Forårets design og interiør messer er i fuld gang, og jeg var i den forgangne weekend i Frankfurt på messen Ambiente, sammen med 140.000 andre design interesserede. Det emmer af farveglade og positiv energi blandt både udstillere og besøgende.

Sønne mønstre og materialer fra danske Villa Collection.

Skønne mønstre og materialer fra danske Villa Styles. Dette er klart en af mine favoritter fra de danske udstillere på Ambiente.

Hvad er Ambiente?

Ambiente er en af de største messer for forbrugsvarer industrien. Jeg kommer der hovedsageligt for at holde mig up-to date med de seneste nyheder på interiør og design fronten. Ambiente er en af de førende messer med sine 360.000 kvm. og knap 5.000 udstillere, der viser deres innovative og nye designs indenfor giving, dinning og living.

Dette års motto var “Celebrating Business Together”. Ovenpå pandemien og en generel holdningsændring i vores forbrugsvaner, gør at der skal en større indsats til i dag, når der skal sælges varer. Produkterne skal have en større relevans, være bæredygtige og stadig have et smukt og interessant design.

Dansk design ude i verden.

Her kan Dansk design stadig markere sig. Danmark mødte op med hele 54 udstillere, der viste nyheder og klassikere, som vi alle kan være stolte af. Jeg bliver i hvert tilfælde glad og stolt af, at kunne formidle en del af den danske design tradition til jer. Derfor har jeg valgt mine 10 favoritter ud, og vil dele med jer her.

Mine 10 danske favoritter

Den første er billedet ovenover, nemlig Villa Styles, de har arbejde med en lethed og positivitet i deres lidt sjove og skæve design. De har brugt keramik, pap maché og tekstiler, alle materialer der taler til mig…Jeg bliver ganske enkelt glad af at se på de her produkter.

I den mere klassiske afdeling var der to ting, der tiltalte mig og det var hos Stelton. De havde en nyhed med, som jeg helt klart gerne vil have fingre i, den er praktisk, den er smuk og så er den jo mega funktionel. Det er deres svar på soda stream, en kulsyremaskine. Men denne kan hænge på væggen, så den ikke står og fylder på køkkenbordet. (efter airfryeren er kommet til kan der jo nærmest ikke presses mere ind på det køkkenbord, vel) Så denne er den perfekte løsning. Tak Stelton !

Ny kulsyremaskine til væg fra Stelton. En kæmpe favorit herfra.

Ny kulsyremaskine til væg fra Stelton. En kæmpe favorit herfra.

Stelton har også et par nye farver til klassikeren EM77, men det er egentlig ikke dem jeg vil fokusere på, derimod at de vil prøve at få kommunikeret ud til forbrugerne, at hvis du har sådan en kande, så kan den holde i evigheder, for du kan få alle reservedele, hvis noget skulle går istykker. Alt kan udskiftes, og du kan gøre det selv.

Det er jo genialt. Jeg elsker tanken om at det faktisk holder for evigt hvis du bare passer på det og vedligeholder det. Jeg har selv en sort kande stående i et skab og den kan jeg ikke få migselv til at smide ud….men der mangler faktisk en prop, og det er jo noget rod, men jeg ser nu at den koster 120,- på deres hjemmeside, så det er jo peanuts i forhold til at købe en ny. og så er det klart bedre for miljøet at vælge det istedet for en ny. Du kan se udvalget af reservedele til Stelton her.

Steltons design klassiker EM77 designet af Erik Magnussen i 1977 og produceret i Danmark lige siden. Den kan skilles ad og alle dele kan udskiftes.

Steltons design klassiker EM77 designet af Erik Magnussen i 1977 og produceret i Danmark lige siden. Den kan skilles ad og alle dele kan udskiftes.

Kunst er blevet stort i private hjem idag. Og den tendens har Knabstrup valgt at formidle ud til forbrugeren ved at de nu har fået lov at lave den smukke figur “Vandkunsten” i mindre skala end den står ved Rundetårn i København. Den er lavet af den afdøde kunstner Anders Tinsbo. Knabstrup laver figuren i to størrelser. Den store bliver i et limiteret oplag, hvor imod den mindre vil blive ved med at kunne købes. Og på sigt er planen at der kommer flere kunstværker til løbende.

Jeg synes, det er et helt genialt alternativ til en porcelænsfigur eller lignende klassiske pynte genstande.

Den smukke skulptur "vandkunsten" af Anders Tinsbo produceret i af Knabstrup.

Den smukke skulptur “vandkunsten” af Anders Tinsbo produceret i af Knabstrup.

Jeg har en svaghed for 70’er – 80’er retro looket, og det mestre Hübsch til perfektion, med møbler som disse.

Der er noget over den der følelse af at komme hjem, altså ikke bare hjem, men sådan helt hjem til ens barndomshjem, og det kan sådan noget 70,er – 80,er design gi’ mig. Jeg bliver suget tilbage i tiden og bliver på mystisk vis helt tryg. Og det er rart. Så jeg kan ikke få nok af den slags lækkerier.

Og har du lyst til mere retro look, så sælger jeg faktisk noget af det jeg ligger inde med på instagram på profilen retroremix.dk, du kan følge lige her.

Hübsch har den skønneste retro vibe over deres produkter…det er jo lige mig. Så de er klart også blandt favoritterne.

Så kunne jeg ikke stå for dette vægrelief. Der er lys bagved og det fungere på den måde også som lampe. Det  er “Please wait to be seated” der står bag, og egentlig ikke en nyhed, men nyheden er at de udstillede sammen med Eva Solo, der netop har opkøbt dette design brand. Hvilket giver Eva Solo lidt mere kant til deres design portefølje.

Kunne du tænke dig inspiration til selv at lave et væg relief så kig med her. 

Smuk vægrelief i mørk bejdset træ der samtidig fungere som lampe fra Eva Solo.

Smuk vægrelief i mørk bejdset træ der samtidig fungere som lampe fra Eva Solo

Lidt til outdoor kan vi jo også godt begynde at tænke på. Og der har Zone lavet en lille sammenklappelig taburet, som jeg er ret vild med…Super enkel, ikke så meget dikkedarer bare ren nydelse at kigge på.

Derudover har de også en nu lanterne/ lampe. Den har nemlig den feature at der er lys i toppen som lyser nedad og lyser det rum op, hvor der også kan stå et stearin lys, hvis man hellere vil have det. det andet er bare super nemt og praktisk.

Zonenyenlampe Firefly og sammeklappelig taburet til outdoor. De kan noget med deres minimalistiske design.

Zones nye lampe Firefly og den sammeklappelig taburet til outdoor. De kan noget med deres minimalistiske design.

Jeg ser en ny tendens, og det er disse vægstager. Broste Copenhagen havde denne i emalje og den fandtes også i stål hos dem. Den er ret fin i den organiske form. Som deres nye bakker med holder til lys også er lavet i.

Broste Cph. havde nogle fine miljøer med lys også på væggen.

Broste Copenhagen havde nogle fine miljøer med lys, også på væggen.

Et andet brand der også viste vægstager var Dottir nordic design. De havde deres smukke keramik vægstage med relieffer med, reliefferne skaber skygger på væggen, når mørket falder på, super smukt.

Dottir nordic design havde også vægstager med. Der findes også en mindre model til fyrfadslys, men denne med det smukke relief var klart min favorit.

Dottir nordic design havde også vægstager med. Der findes også en mindre model til fyrfadslys, men denne med det smukke relief var klart min favorit.

Og endnu en af de farverige som jeg har svært at stå for… Og så i glas, det er også et af mine yndlings materialer i øjeblikket. Disse skønne vaser er fra Present time. Og kombinationen af farver og sjove former kan sætte kulør på et hvert rum.

Spøjse og farverige glas vaser fra Present time. Så kommer der kulør på tilværelsen.

Spøjse og farverige glas vaser fra Present time. Så kommer der kulør på tilværelsen.

Hvis du vil se de tre temaer fra Ambientes trend område, så smut forbi min instagram profil her https://www.instagram.com/peekaboodesign_dk/

Fakta:

  • Ambiente Messe:
    • Ambiente er en international messe, der bringer designere, producenter og brands sammen fra hele verden.
    • Messen tilbyder en unik chance for at udforske og opleve det seneste inden for interiør, forbrugsvarer og design.
  • Dansk Design i Fokus:
    • Hele 54 danske udstillere har markeret deres tilstedeværelse på Ambiente-messen.
    • Det danske design har skabt bølger med sin unikke kombination af funktionalitet, æstetik og innovation.
  • Standstørrelse og Priser:
    • Minimumsstandsstørrelse er 9 kvm., hvilket giver udstillerne nok plads til at præsentere deres kreationer.
    • Prisen for en stand på 9 kvm. starter ved 3450 euro, hvilket åbner dørene for både etablerede og nystartede designere.

Du kan finde tendenserne fra sidste års messe her.

Følg Peekaboodesign her:

facebook  Instagram  Bloglovin  Pinterest  Linkedin youtube

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY- lygteholder til cykelkurven- sikker i trafikken