DIY facemask made of re-used shirts

#flowermehappy- mit yndlings hashtag i denne tid.

Og idag tænker jeg lige at spamme jer med inspiration til et blomstrende liv i disse corona tider.

Du får tips til hvordan du får succes med dine udendørspotter, og du kan se hvordan du let kan lave forspiringspotter af toiletruller…og så kan du bare nyde synet af kække og farverige blomster.

This is what meets you, when you pass my summerhouse these days.

This is what meets you, when you pass my summerhouse these days.

For jeg syntes virkelig at blomster kan noget i den retning. De er jo nærmest heelende. Nu vi alle sidder hjemme, og hvad enten vi har have, altan eller bare en vase på bordet, så hjælper det altså at sætte blomster frem. Så husk næste gang du er ude at handle ind til den næste uge…så skal der lige en blomst med i kurven…og meget gerne en fra de danske gartnerier, for de har det hårdt i denne tid.

Details from the pots on my terrace. The primrose is called Gold Nugget light purple and it is from the nusery Henning Pedersen.

Details from the pots on my terrace. The primrose is called Gold Nugget light purple and it is from the nusery Henning Pedersen.

Jeg er gået blomster-amok.

Jeg har fyldt krukkerne udenfor med en masse blomster-skønheder. Lige fra sæsonens gule påskeliljer og de smukke raffinerede vibeæg. Primulaer i forskellige farver og en masse forårsløg er hentet hjem.

På terrassen har jeg brugt nogle skønne rillede cement krukker fra Bgreen. I potterne er plantet hvide påskeliljer (Narcissus Thalia), den lille sart gule hedder Minnow og så er der de tragteformede små narsisser der hedder spoirot. Udover narsisser har jeg sat en virkelig fin primula i en sart lyserød/lavendel (Botanic ‘Gold Nugget’ Light Purple Flieder), en lyserød scilla og en enkelt vibeæg (Fritillaria meleagris). De kan alle tåle let frost og må helst ikke tørre ud, så de får en sjat vand ca. hveranden dag. Alle planterne er fra det danske gartneri Henning Pedersen.

LÆS også hvad jeg tidligere havde af favoritter fra Gartneriet Pedersen.

These ots in concrete are super because they dont crack in the winter when it is freezing they are from Bgreen

These pots in concrete are super because they dont crack in the winter when it is freezing they are from Bgreen

Mit bud på en påskepotte.

Jeg er egentlig ikke den store tilhænger af de almindelige Tete a Tete påskeliljer, men sammen med den helt fantastiske og sjove 2-farvede primula (Botanic Victoriana yellow) syntes jeg de kan noget. Så jeg lavede denne farverige potte til at byde påsken velkommen. Normalt kommer hele min familie til påskefrokost her, men i år bliver det pr. video vi holder den….er der nogen af jer, der har erfaring med programmerne ”zoom” eller ”MS teams”, så må I meget gerne fortælle mig hvad der er godt ved det ene fremfor det andet…vi skal være 4 familier, der er på samtidigt. (det var lige et sidespring, men det kunne jo være, der var nogen derude der allerede er erfarne i brugen af den slags).

LÆS OGSÅ En nem og hyggelig måde at så karse….og så pynter den på bordet karse-i-nye-klær

The seasonal narcissus together with the primrose Victorianan Yellow from nusery Henning Pedersen.

The seasonal narcissus together with the primrose Victorianan Yellow from nusery Henning Pedersen.

Lilla er det nye sort.

Nu vi er ved primula’erne, så skal I ikke snydes for den mørkelilla, som bare er SÅ fin sammen med vibeæg….ja, jeg har noget med de vibeæg…Jeg syntes de er så vidunderlig smukke med deres fine ternede mønster. Jeg bliver gang på gang forundret over hvordan naturen kan skabe noget så smukt….Det samme gælder for akalejer (Aquilegia)….dem falder jeg også fuldstændig i svime over…

Måske du mangler lidt tips til forspiring, så se med her det-kribler-i-de-grønne-fingre

This purple primrose is also a new favorite of mine.

This purple primrose is also a new favorite of mine. The lanterns are from Jysk and the pot is vintage.

Sådan pimper du en potte.

Jeg havde denne store sorte potte, hvor en sølvfarvet hængeplante egentlig har overlevet vinteren ret fint, så den skal have lov at få en sæson mere. Men resten af indholdet i potten var død. Derfor måtte der noget nyt i. Jeg prøver igen igen med nogle vibeæg (Fritillaria meleagris) de giver altid god højde i potten. Og så en tidlig akaleje, de bliver jo højere hen på sæsonen, så derfor håber jeg at den kan erstatte vibeæggene, når de er afblomstret. Det er jo smart at tænke lidt langsigtet. Så fandt jeg nogle små blomsterede bunddække, de høje vibeæg og en akeleje. På den måde fik jeg en fin potte, hvor det både er noget nyt og den flotte sølvfarvede hængeplante fik lov at pryde potten.

Hvis du har en potte, hvor kun én plante er overlevet vinteren, så køb lidt andre der passer fint til, så får du hurtigt en smuk blomstrende krukke igen.

This is what you need to get your pots fresh looking again after a long winter.

This is what you need to get your pots fresh looking again after a long winter.

Gode tips til en flot potte.

Når du skal plante en potte til…så er her lige nogle tips.

 1. Vælg planter der passer sammen i farverne, dermed ikke sagt at du kan lave en potte med mange farver, men så skal det ligesom være temaet. Ellers prøv at holde dig til 2 max 3 farver.
 2. Sørg for at de planter du sætter sammen har nogenlunde samme behov. Altså det går ikke at sætte planter der helst skal tørre ud mellem vandingerne med planter der IKKE må tørre ud. Eller nogen der helst står i skygge med planter der kræver sol. Så kig godt på de små skilte der fortæller alt det bagpå.
 3. Når du skal vælge potte, så vælg én der passer til de farver du har valgt blomsterne i.
 4. Fyld lecanødder i bunden af din potte, så planterne ikke kommer til at stå og søbe i vand, hvis der kommer en meget regnfuld periode.
 5. Når planterne skal placeres i potten er der ikke nogen regler…du gør, som du syntes er pænest. Men ofte vil man se nogle høje planter bagest, og så mellem højde i midten og bunddække og hængeplanter forrest.

Følger du disse råd vil du have smukke potter rigtig længe.

My pot after prpping it with some new flowers and using the one from last year, too.

My pot after prpping it with some new flowers and using the one from last year, too.

Se også hvordan du laver bæredygtige forspiringspotter her.

Pluk blomster i grøftekanten.

Ja, man skulle tro det var løgn, men forleden da jeg var ude og gå plukkede jeg denne buket i vejkanten, og jeg lover jeg var IKKE inde i nogens have. Så allerede nu på denne årstid kan man være heldig og finde guld i vejkanterne.

Hedgerow bouquet.

Hedgerow bouquet.

Min all-time favorite

Ja, jeg kan ikke lade være med at købe en vibeæg som kan stå herinde på gæsteværelset…det bliver nemlig brugt ofte til at sidde og læse i disse hjemmeskoling tider. Og så skal der jo også være noget skønt at kigge på.

Fritillaria meleagris is one of my favorits an dtherefore it both comes inside my home and in pots outside.

Fritillaria meleagris is one of my favorits an dtherefore it both comes inside my home and in pots outside.

Følg Peekaboodesign her

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

2 comments

 • Tina

  Tak for dejlig og smuk inspiration 🙂
  Jeg vil også se at få plantet i krukker.
  Pas på dig selv i denne corona tid 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Tina
   Tusind tak….
   Ja, du må igang med krukkerne i haven de giver altså lige lidt positivitet i disse tider…
   Pas på digselv og dine ❤
   Kh Lene

   Siden  ·  Svar på kommentar

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY facemask made of re-used shirts