Her er ingen madspild – vi laver hyldeblomstsaft og syltetøj, og intet går til spilde.


Elderflower jam of the leftover from making the elderflower syrup.
Det er hylde-tid, opskriften på den letteste hyldeblomstsaft og marmelade
Det er tid til at lave, den for de fleste højtelskede, hyldeblomst saft. Og vil du udnytte alt og undgå madspild, så lav en gang marmelade af alt det du sier fra saften. Det er første gang jeg laver denne marmelade men det giver så god mening at bruge blomsterne til en sød og syrlig marmelade. Og den er meget velegnet i din yoghurt istedet for sirup (hvis du bruger det). Og så prøvede jeg den også på ost, det var også rigtig godt. Så du skalnæsten prøve hvis du alligevel laver saften, og har gang i køkkenet.

It’s that time of year where the elderflowers bloom and we all love to make the best juice and jam from them. Check the recipes here.
Verdens bedste hyldeblomstsaft.
Jeg har haft denne opskrift med i min sommer DIY bog, og jeg bruger den hvert år, så den er gennemtestet og virker hver gang 😉
Du skal bruge :
50 blomsterskærme
4 citroner
3 spsk. citronsyre
1,3 kg sukker
2 liter vand
og eventuelt 2 tsk. atamon medmindre du enten henkoger eller fryser saften.
Sådan gør du :
- Sæt vandet i kog på komfuret.
- Skær citronerne i skiver
- Ryst de små dyr ud af skærmene.
- Læg nu lagvis citronskiver og hyldeblomster i en stor gryde eller balje.
- Drys citronsyre og sukker over.
- Hæld den kogende vand over. ( og eventuelt en skefuld atamon)
- Læg låg eller et klæde over og stil gryden/ baljen i et køligt rum i 3 dage. Rør i gryden af og til.
- Efter 3 dage tager du blomster og citroner fra og hælder herefter saften gennem et klæde.
Strain the elderflower syrup through a sieve or colander lined with cheesecloth or as I did a teacloth.
- Nu hælder du saften på atamon skyllede flasker.
Stain you bottles with the atamon
Saften blandes med vand efter smag.

Mix the elderflower with sparkling soda for at refeshing summerdrink.
Hyldeblomst marmelade opskrift.
Du skal bruge:
Blomster fra en portion saft på ca. 50 blomsterskærme.
Citroner uden skal fra saften.
725 g sukker
0,4 l. vand
et stykke ingefær på størrelse med en tommeltot
lidt atamon
og eventuelt noget lakrids pulver, hvis du har hang til lakrids smagen.

This is what you need for the project – elderflower jam.
Sådan gør du :
- Start med at pille skallen af citronerne der har været i saften. Og klip de groveste stilke af blomsterne.
- Skræl din ingefær og skær den i mindre stykker og kom den i massen med blomster og citroner.
- Blend det hele til en grov grødet masse.
Use a blender to squeeze the elderflowers.
- Kog vandet og kom sukker i, pisk det så sukkeret opløses.
- Nu hælder du det i en gryde med blomstermassen. Sæt det til at simre på svagt blus.
The elderflower jam with a hint of ginger and if you like the licorice taste add some of that licorice powder.
- Lad det simre i ca. en halv time. Smag eventuelt til med lidt vaniliesukker, eller hvis du har lyst til lidt lakridssmag, så kan du tilføje lidt lakridspulver.
- Skyl dine marmeladeglas i atamon og hæld marmeladen på. Lad den køle af inden du lukker dem.
I use the jam on my yogurth in the morning
Læs også:
Har du andre bær eller frugter du gerne vil lave syltetøj af, så check denne nemme opskrift ud verdens-letteste-syltetoejs-opskrift
Vil du holdes opdateret, så følg Peekaboodesign her:
Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design
No comments yet