Den eco-venlige plæneklipper - på batterier...

10 skarpe til….en fighter

Jeg blev præsenteret for Gabrielle Schimko’s hudplejeprodukter Jurenka for et års tid siden og har brugt hendes deo serum siden. Og den er altså FANTASTISK. Men egentlig er jeg mest fascineret af Gabrielle’s viljestyrke og fighter-gen. For hendes virksomhed er kommet ud af et behov hun selv så i markedet. (ligesom hos pigerne hos her…. Læs hele deres historie her.)

Gabrielle Schimko founder and CEO of the organic skincare brand Jurenka.

Gabrielle Schimko founder and CEO of the organic skincare brand Jurenka.

Det gode der kom ud af et onde.

Da jeg jo selv lige har været igennem et kræftforløb, (som du kan læse om her og her) ved jeg, at det kan tærer ret meget på kræfter og overskud, så jeg har virkelig meget respekt for Gabrielle, der alligevel har formået at stable en virksomhed på benene og udvikle hendes egne produkter. For det er hvad der er sket….efter et langt kræft forløb, hvor Gabrielle så hvordan hendes hud blev svækket af kemo og stråle behandlinger begyndte hun at søge efter cremer, der kunne hjælpe med at genopbygge hendes hud. Hun var meget opmærksom på, at det skulle være naturlige produkter, der skader vores miljø så lidt som muligt. Det var svært at finde hudpleje produkter der opfyldte hendes mange krav. Det skal siges at Gabrielle har en uddannelse som heilpraktiker fra Tyskland. En heilpraktiker arbejder med naturmedicin, så hun ved godt hvad der fungerer.

The deo serum botanical that I really like to use.

The deo serum botanical that I really like to use.

Tog “skeen” i egen hånd.

Hun besluttede derfor selv at tage affære og satte en produktion i gang med kun økologiske og naturlige ingredienser. Det hele blev lavet i samarbejde med en lokal producent i Svendborg. Det er i dag blevet til Jurenka.

Navnet Jurenka er hendes farmors pigenavn, da det oprindeligt er hende der har ført Gabrielle ind i verdenen af naturlige produkter/planter, man kan bruge i medicin.

Produktionen startede efter Gabrielle’s kræftforløb i 2015. Og henvender sig til den kompromisløse forbruger, der vægter økologi og miljøhensyn højt. Idag kan du finde 8 forskellige produkter til den sarte og tørre hud hos Jurenka.

Facts om deres tankegang:

Kun at bruge naturlige og økologiske produkter. Alle Jurenkas produkter er ECOCERT- certificerede. De er totalt kompromisløse i deres valg af råvarer, som de ønsker skal være så økologiske og naturlige som overhovedet muligt. De producerer lokalt og deres emballager er lavet af genanvendeligt miron glas. Det mørke glas forlænger produkternes holdbarhed med måneder, da lys ikke trænger igennem og skade de naturlige produkter.

Gabrielle Schimko founder and CEO of Jurenka.

Gabrielle Schimko founder and CEO of Jurenka.

10 skarpe til Gabrielle Schimko.

Hvad hedder du, hvor er du vokset op og hvor gammel er i dag?

Jeg hedder Gabrielle Schimko, 58 år og er vokset op i Odense med en afstikker på 4 år til Milano som 9-årig.

Hvilken virksomhed er du stifter af?

Jeg stiftede ultimo 2016 JURENKA Organic Body Care.

Hvad fik dig i gang ?

Mit brystkræftforløb i 2015/16 blev inspirationen og igangsætteren til at etablere et hudplejebrand udelukkende bestående af certificerede naturlige og økologiske råvarer, med formuleringer, som skal hjælpe huden  til at reetablere sin egen fugtbalance.

Hvad driver dig i dit engagement?

Vores dejlige kunders begejstring, når et produkt gavner, det gør mig både glad og stolt. Og så er det jo også vidunderligt at jeg kan se og mærke effekt på egen hud J.

Jeg synes i øvrigt at jeg selv er utrættelig og ikke helmer før den helt rigtige sammensætning i formuleringerne er på plads. Det har f.eks. betydet at vi var 2 år om at udvikle vores Deo Serum – det endte med at være forsøg nr. 110, som blev det, vi satte i produktion.

Har du en uddannelse og hvilken?

Jeg er uddannet Heilpraktiker, en tysk naturlæge uddannelse, som jeg i det store hele mest har brugt indenfor familien, men den har givet en god vidensbase indenfor planter og mineraler og deres virkning, indvortes såvel som udvortes.

Hvis du skulle give ėt godt råd til andre kvinder der ønske at starte deres egen virksomhed, hvad ville det så være?

Acceptér at det tager tid at etablere sig og sørg for at holde fast i din egen vision og værdier.

Hvem har inspireret dig til at blive selvstændig?

Det har ligget til min familie at etablere sig som selvstændige, men når jeg i en stille stund reflekterer lidt,  var det nok min farmor, som har været en god inspirationskilde. Hun flygtede som ung mor under 2.verdenskrig med 2 små børn og ernærede sig som fotograf – det var ganske usædvanligt dengang. Det er da også hendes ungpigenavn, som pryder vores produkter, hun hed Anna Jurenka J.

Hvis du skal pege på én ting, som er lykkedes rigtig godt for dig i din virksomhed hvad er det så?

Det tænker jeg  må være at vi ikke på noget tidspunkt er gået på kompromis med nogen ingrediens i vores produktlinie, selv råvarerne for holdbarhed er af naturlig oprindelse. Vi er naturligvis underlagt de samme laboratorietest krav som alle andre, og det betyder da også at udviklingen af vores formuleringer kan tage længere tid, men sådan må det være. Gode ting tager tid.

Hvis du kunne invitere én kvinde til middag, hvem skulle det så være og hvad ville du tale med vedkommende om under middagen?

Min datter Alexandra! Hun har udviklet sig til en bevidst, selvstændig ung kvinde, og jeg er så heldig at hun har valgt at arbejde sammen med mig. Vi ville tale om styrker og svagheder og filosofere over hvor utroligt hurtigt tiden går.

Hvad giver dig størst glæde i livet?

Min dejlige mand og mine fantastiske børn – og børnebørn J.

Gabrielle and Alexandra Schimko. Mother and daughter are working together in the company Jurenka today

Gabrielle and Alexandra Schimko. Mother and daughter are working together in the company Jurenka today

Hvis du har fået lyst til at forkæle din hud med nogle af Gabrielle’s naturlige produkter kan du finde dem her.

Læs også hvilke andre økologiske produkter jeg ynder at fylde toilettasken med her.

Du kan altid fange mig her 😉

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den eco-venlige plæneklipper - på batterier...