DIY- brilleetui coming up

DIY- brille etui af genbrugsmaterialer fra Go’morgen Danmark

DIY- brille etui lavet af en gammel taske.

DIY- brille etui lavet af en gammel taske.

Så er den her,  skabelonen og en guide til hvordan du laver brille etui af en gammel taske, eller det kan også være en læder sofapude, bare det er noget kraftig skind. Det er nemt og en cool gave til den miljøbevidste ven.

Jeg viste den til morgen i Go’morgen Danmark og har allerede fået rigtig mange positive tilbagemeldinger, så jeg håber at I er en masse, der får lavet dette super enkle og meget lækre (når jeg selv skal sige det ;-)) brille etui til nogle af jeres kære.

Bliv inspireret til andre klimavenlige gaver du selv kan lave her : jeg-er-upcycler-til-fingerspidserne

Alt du skal bruge er:

This Is what you need for making the upcycled glasses case.

This Is what you need for making the upcycled glasses case.

Du skal starte med at tegne mønsteret op på noget karton (jeg har bruge siden på en cornflakes pakke, men du kan bruge lige hvad du har ved hånden.)

En hobbykniv

En god saks

En hultang ( jeg har både en stor og én der kan lave mindre huller 1,5 mm til sømmen i siderne)

Et skæreunderlag er rigtig godt at have så du ikke ødelægger dit bord med hobbykniven.

Noget kraftig tråd, jeg har en vokset hør tråd, den kan du købe hos Læderiet.

Lille geværknap

En kraftig nål.

En kuglepen

En skruetrækker

Sådan gør du:

Start med at finde en kernelæder taske el.lign. du ikke længere bruger eller find den billigt i en genbrugsbutik. (så støtter du også en god sag;-))

Tegn mønstret op efter disse mål.

Use this template for making the glasses case.

Use this template for making the glasses case.

Læg skabelonen på skindet og tegn rundt om med en kuglepen på bagsiden af skindet.

Skær med din hobbykniv de lige linjer, og brug eventuelt en metal lineal. Og der hvor du skal lave rundinger kan det være lettere at bruge en saks.

Cut the leather after the template.

Cut the leather after the template.

Du kan skrabe på skindkanterne med din hobbykniv, som hvis du ville slibe et stykke træ. Med den flade side af knivbladet, altså ikke skær men skrab kanterne. På den måde kan du få udjævnet ujævnheder.

Nu laver du hullerne til sidesømmene med den lille hultang.

Add the button before you sew the sideseams.

Add the button before you sew the sideseams.

Inden du syr siderne sammen skal du sætte din geværknap i og lave knaphullet, se på skabelonen hvor de sidder. Det gør du med hultangen. Brug mindste hul, når du skal lave hul til knappen, og skru den fast med en lille skruetrækker.

Nu laver du hullerne i siden og syr med din kraftige tråd.

Sew the sides together with a heavy tread.

Sew the sides together with a heavy tread.

Når det er gjort, er dit etui færdigt og klar vtil at blive pakket fint ind til den heldige modtager.

The finished glasses case ready to be wrapped and put under the christmas tree to bring joy to an environmentally conscious friend.

The finished glasses case ready to be wrapped and put under the christmas tree to bring joy to an environmentally conscious friend.

Håber der er et par familiemedlemmer eller venner du har fået lyst til at give et brille etui, de er hurtigt lavet, når du har materialerne i hus. Og så koster de ikke meget mere end din tid, som jo naturligvis også kan være kostbar ;-).

Jeg havde mange flere ideer og kan anbefale dig at søge lidt rundt på bloggen her under DIY, der har jeg lavet en del forskellige upcyclingsprojekter, der er velegnede som gaver.

Tag f.eks. denne til din kæreste eller far diy-vinholder-til-cyklen-lavet-af-dit-gamle-baelte

Du kan også lave noget til hjemmet som en hængende stol, det vil helt sikkert være et hit på ethvert børneværelse eller til veninden der er heldig at have et orangeri eller et æbletræ i haven den kan hænge fra. /diy-rocking-chair/

Følg Peekaboodesign her

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY- brilleetui coming up