Ramsløg opskrifter... pesto og kroketter.

Opgradering af mit sommerhus – upgrading my country cottage!

Betalt samarbejde med Panasonic

Panasonics luft til luft varmepumpe HZ25XKE

Panasonics luft til luft varmepumpe HZ25XKE indedelen.

Det er ikke med udespa og den slags, nej, jeg tænker at det her gør noget godt for huset, miljøet og min pengepung.

Jeg har nemlig fået installeret en luft til luft varmepumpe fra Panasonic, og jeg valgte deres flagship model HZ25XKE. Det er der flere grunde til, som jeg vil beskrive nedenfor. Nu har jeg hørt flere sige og skrive, at det er den bedste løsning, hvis man vil have et sundt hus. Og hvem vil ikke det?

Hvad jeg har prioriteret.

Jeg har været en del på nettet og undersøge hvad der er vigtigt, når man skal vælge en varmepumpe. Og for mit vedkommende er det vigtigste. (Okay, nu kommer den meget lange liste)

Panasonic udedelen til luft til luft varmepumpe.

Panasonic udedelen til luft til luft varmepumpe.

Renere luft og mindre fugt

-at det kan skabe et bedre indeklima, hvor der er mindre luftfugtighed. Panasonic har udviklet et specielt system , de kalder Nanoe ™ X dette mindsker nogle bakterier, pollen og skimmelsvamp i rummet…og netop skimmelsvamp er noget, som let kan opstå i et sommerhus, der over vinteren står uopvarmet, og derfor bliver fugtigt.

montering af indedelen.

Montering af indedelen.

Støjsvag ventilation / varme

-at den ikke larmer for meget, hverken inde eller ude. Man skulle nødigt blive uvenner med vores rigtig søde naboer. Eller for den sags skyld selv føle, at man sidder ved siden af en motorvej, det er jo netop stilheden man nyder, når vi tager ”på landet”. Så det at den nærmest ikke kan høres har også været højt på listen over krav. Lige netop denne model har et lydniveau på ned til 18dB fra indedelen, det gør den til en af de mest støjsvage på markedet.

Rørkanal fra indedelen til udedelen, denne bliver ført på væggen inde i rummet bag køkkenet.

Rørkanal fra indedelen til udedelen, denne bliver ført på væggen inde i rummet bag køkkenet.

Hjælp….de el-priser går jo amok

-at den er økonomisk og bruger mindre el end de gamle elradiatorer. Uhhh, med de stigende elpriser, bliver vi vist alle nødt til at lave et lille el-check…og her udmærker Panasonics HZ Flagship sig, ved at have et ret lavt energi forbrug. Og da jeg har planer om at holde en konstant temperatur hen over vinteren i sommerhuset, så går det ikke hvis det koster en formue. Nu prøver jeg lige at holde lidt øje med mit forbrug den kommende tid, og jeg tror det kan lade sig gøre uden, at jeg bliver ruineret med denne model. Den skulle være én af de mest økonomiske på markedet.

Da vægdelen er sat op, kunne resten nærmest klikkes på.

Da vægdelen er sat op, kunne resten nærmest klikkes på.

Man er vel æstetiker

-at den er pæn og ikke fylder for meget i stuen. Ja, jeg er jo lidt farvet af mit job som stylist….og min danske design arv. Det skal være pænt, enkelt og ikke mindst praktisk, for at det får en plads hos mig. Og her kan jeg også sætte flueben ved alle tre…

Fjernbetjeningen hvorfra man kan styre alt fra diverse programmer, temeratur, styrke og alt muligt andet.

Fjernbetjeningen hvorfra man kan styre alt fra diverse programmer, temeratur, styrke og alt muligt andet.

Gadgets til hjemmet

-at den kan styres hjemmefra København, så der er varmt når jeg ankommer. Man er jo efterhånden lidt mageligt anlagt…for jeg husker godt hvordan det var de første vintre når vi ankom. Der tændte vi op i brændeovnen, tog pigernes dyner og hang foran brændeovnen. Der hang de og dampede fordi de var kolde og fugtige….så var det bare at vente til de blev tørre og varme. Så pigerne kunne få dem om sig i sofaen. Og efter et par timer var der en nogenlunde temperatur i rummet. Det gider vi ikke længere, men den nuværende løsning med el radiatorer, er bare heller ikke optimal i øjeblikket. Så med Panasonics WIFI styring eller SMS system kan man tænde varmepumpen hjemmefra, og som ekstra bonus kan man også holde øje med forbruget hjemmefra. Mega smart.

Udedelen skal stå på bagsiden af mit hus,.

Udedelen skal stå på bagsiden af mit hus,.

Hvad vil du prioriterer, hvis du skal vælge varmepumpe til dit sommerhus?

Da jeg skulle vælge varmepumpe, gik jeg på nettet og fandt en masse information….som i rigtig meget. Og nogen gange bliver jeg næsten mere forvirret af det, men så alligevel ikke. Jeg er typen, der gerne vil vide lidt inden jeg spørger en fagmand.

Montering af rørkasse på udvendig side af huset. Denne findes også i sort.

Montering af rørkasse på udvendig side af huset. Denne findes også i sort.

Hvorfor vælge luft til luft varmepumpe?

Jeg fandt hurtigt frem til at en luft til luft varmepumpe er optimal i et sommerhus. Dette er den hvis dit årlige forbrug er over 15.000 kWh pr. år. Og hvis man har en rimelig åben planløsning, så varmen frit kan fordele sig. Og så er det en god idé at have en alternativ varmekilde til de koldeste perioder, her har de fleste sommerhuse jo en brændeovn.

Udedelen efter montering.

Udedelen efter montering.

Det er vigtigt at kende (et) SCOP

Ét af de fagudtryk der er gode at kende er SCOP, det er en måde at måle, hvor effektiv varmepumpen er. Altså hvor meget strøm du sparer. Kort fortalt handler det om jo højere SCOP-værdi jo mindre energi bruger pumpen. Den nye model HZ25XKE fra Panasonic har et SCOP på 5,69, hvilket er rigtig godt.

En anden ting der er god at kende, er varmepumpens lydniveau. Dette måles i dB (decibel) Dette tal skal helst være så lavt som muligt. Og her er denne model nede på 18 dB, som er en af de mest støjsvage indedele på markedet.

Indedelen har filtre der let tages ud og kan renses en gang imellem.

Indedelen har filtre der let tages ud og kan renses en gang imellem.

Bor du i helårshus kan du få tilskud til luft til vand varmepumpe

Bor du i helårshus vil jordvarme eller luft til vand varmepumpe være mest optimalt. I øjeblikket er der en del tilskud, til disse mere miljørigtige løsninger, som jordvarme eller luft til vand varmepumper er. En luft til luft varmepumpe som HZ Flagship kunne også være et godt supplement til opvarmning i et helårshus, som et alternativ til de stigende gaspriser.

Mit eget valg

Mit valg faldt på Panasonics HZ flagship model, som også er én af deres absolutte bestsellere. Den er rimelig i pris og et solidt, gennemtestet produkt. Hvis du er blevet nysgerrig på mit valg kan du gå herind og læse meget mere om den. Håber at mine overvejelser og tips har givet dig mod til også at få skiftet de gamle el radiatorer ud med et meget mere miljørigtigt valg, som en varmepumpe helt klart er.

en af grundene til at der skal autoriseret hjælp til med en varmepumpe, er at der skal tryk på og det ikke er noget man som handymand selv må lege med.

Èn af grundene til at der skal autoriseret hjælp til med en varmepumpe, er at der skal tryk på, og det ikke er noget man som handymand selv må lege med.

Det tager kun 3 timer

Man skal være klar over, at det kræver en fagmand at få varmepumpen installeret, det er simpelthen ikke lovligt selv at monterer den. Der skal en autoriseret køl og varmepumpe installatør til. Ofte sælges varmepumper derfor også inklusiv montering, og det tager ikke mere end 3-4 timer. Jeg blev ret overrasket over, hvor hurtigt den kan installeres.

Jeg er meget glad for det færdige resultat i køkkenet.

Jeg er meget glad for det færdige resultat i køkkenet.

Verdens bedste fødselsdagsgave

Jeg havde fornøjelsen på min fødselsdag. Så jeg startede dagen med gaven til migselv (sådan er det at være handy woman 😉 så ønsker man sig f.eks. en varmepumpe) Montøren ankom kl. 8.00 med en varmepumpe til mig, og kl. 11.30 kørte han afsted igen og jeg havde fået monteret og tilsluttet en spritny luft til luft varmepumpe…kan man ønske sig mere i fødselsdagsgave? Jeg kunne ikke…så det var en helt ideel start på min fødselsdag.

Følg Peekaboodesign her

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ramsløg opskrifter... pesto og kroketter.