Re-design you fleamarket finds. / re-design dine loppefund.     

Shop till you drop…new shops coming up…

MUJI åbner i København.

3 nye butikker for design-elskere åbner i disse dage. Den ene er ikke en fysisk butik, men en webshop og de 2 andre er fysiske butikker. Eller det vil sige, at den ene er et “planning studio”, og den anden er en butik i Illum.

Muji is known for their simple and functional design.

Muji is known for their simple and functional design.

Japansk minimalisme.

Det japanske brand MUJI åbner butik i Illum til Oktober. I butikken kommer til at være tøj, kontorartikler, livsstils- og rejseartikler.

MUJI blev grundlagt i 1980, og en af deres kerneværdier er at “less is more”. Designet er skåret ind til benet, og al pynt bliver skåret væk. De har en mission om at deres design skal være nyttig. Derudover ville de gøre op med den fokus, der var på brands og logo på produkter, så  deres produkter er helt logo-fri.

Typical japanese teapot from Muji's range.

Typical japanese teapot from Muji’s range.

Læs også om et andet japansk brand, der åbnede tidligere på året på strøget i København her weekend-tip-uniqlo-indtager-skandinavien

cleaning tools that can be the attacted to the same stick.

cleaning tools that can be the attacted to the same stick.

Det er ikke en butik, men et studio.

Forleden åbnede IKEA deres første Planning Studio i København. Her kan man gå ind og få hjælp og vejledning til køkken- og garderobeløsninger.

The entrance to the planning studio on Vesterbrogade 65 in Copenhagen.

The entrance to the planning studio on Vesterbrogade 65 in Copenhagen.

Optimale løsninger til mindre boliger.

De har fokus på mindre lejlighedsløsninger, så skæve vinkler og optimal udnyttelse af pladsen, er deres speciale. Man kan komme ind og se udstillingen og få tegnet et forslag til en køkken eller garderobeløsning. Og hvis man beslutter at købe et køkken hos dem kan det blive leveret dagen efter, og ambitionen er at det fremadrettet skal være muligt at få leveret samme dag. Så det er ikke en butik, hvor man kan få varer med hjem med det samme, men få det leveret til døren når det passser én bedst.

The kitchen Kungsbacka which is made of recycled materials.

The kitchen Kungsbacka which is made of recycled materials.

– Med det nye IKEA Planning Studio ønsker vi at bringe IKEA tættere på københavnerne, da vi ser et stigende behov for at skabe en personlig købsoplevelse tæt på kundens hjem. Vi glæder os til at tage imod de mange københavnere og hjælpe dem med at finde inspirerende og bæredygtige boligindretningsløsninger, som kan skræddersyes efter deres behov, siger Planning Studio Manager i IKEA Laila Haugaard.

The Ikea planning studio opened in Copenhagen the 29th of august 2019.

The Ikea planning studio opened in Copenhagen the 29th of august 2019.

We are knitters kits til danskerne.

We are Knitters også kaldet WAK blev grundlagt i 2015 af Pepita Maria Jose Marin og Alber Breyes. De er begge fra Madrid, men fik ideen til firmaet, da de besøgte New York, og så flere yngre strikkere i gadebilledet. ”Der var ligesom en tydelig tendens til at det var hipt at strikke og slet ikke ”mormor-agtigt”, som det godt kunne blive opfattet i Spanien”. Siger de to grundlæggere samstemmigt.

Pepita Maria Jose Marin and Alber Breyes the two founders of "we are knitters".

Pepita Maria Jose Marin and Alber Breyes the two founders of “we are knitters”.

Strik er hot.

Herhjemme har strikketrenden efterhånden også været ret synlig i nogle år. Det startede ligesom med Arne og Carlos, der fik (nogle få) mænd med på bølgen, og nu er der efterhånden både mænd og kvinder, unge og gamle der er hoppet med på strikkebølgen.

Der er sågar åbnet strikkecafé her i mit nabolag…det er så hyggeligt, den skal du helt klart besøge, hvis du er til hygge med strikketøjet i hænderne. Den hedder Woolstock og ligger på Østerbro i København.

My start at the kensis sweater from We are knitters.

My start at the kensis sweater from We are knitters.

Men We are knitters er nu også udkommet på dansk, så du kan nu bestille deres kits på nettet med danske opskrifter. I webshoppen finder du de skønneste bæredygtige strikke kits. Alle deres uld-og bomuldsgarner er fra Peru. De holder skarpt øje med, at produktionen foregår korrekt, så både arbejdere, og deres får har gode forhold. De kommer også med nogle recycled garner, så de genbruger denim til nye garner, dem glæder jeg mig meget til at se. Men bæredygtighed i alle henseenderne er vigtig for brandet. Så du finder ingen plastik i deres garner eller emballager. Og på de få år de har været i gang er deres kits tilgængelige i Canada, USA og Europa.

Tænker du, at det kan du nok ikke finde ud af, så kan du godt tro om…det er lette opskrifter og hvis du er itvivl om noget, så er der super gode vejledninger på deres site og der er sågar også videoer, hvor du kan se hvordan man gør.

The kits as you get them from We are knitters.

The kits as you get them from We are knitters.

Modellerne er enkle og lette at strikke.  Og du kan inden du bestiller se om den er let, mellem eller svær. Men selv den svære er ikke så kompliceret. Garnerne er super lækre og bløde.

Vil du se hvordan jeg lavede en enkel cardigan med perler på, så læs med her kreativ-perle-strik-for-begyndereSome of the styles that you can order kits for.

Some of the styles that you can order kits for.

Følg Peekaboodesign her

Det var dagens "update" herfra, håber det gav dig ny inspiration, viden eller bare et smil på læben....Så er jeg glad !, Husk at du kan følge mig på Facebook, bloglovin', Pinterest, Instagram og LinkedIn...så bliver du løbende opdateret. og hov...jeg har da også lavet en youtube kanal med små DIY videoer... Jeg bliver SÅ glad hvis du følger med på rejsen... Venligste hilsner Lene Nissen / Peekaboo design

No comments yet

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Leave a comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Re-design you fleamarket finds. / re-design dine loppefund.